1520-logo

Skärmavbild 2015-12-08 kl. 11.59.02

Tänk dig en plats där du kan bo tillsammans med människor som vill samma sak som du – leva ett liv mitt i stan med alla möjligheter att bo smart men samtidigt ha all plats du behöver för att hänga med grannar, träffa kompisar, äta middag i loungen på gården eller träna på gymmet bredvid dropin-tvättstugan. Det är så 15/20 funkar. Små lägenheter, som du kan hyra ut, med gemensamma ytor och funktioner som du kan kombinera precis som du vill.

Välkommen till Stockholms mest levande hus.

Tjuvtitta på visningslägenheterna

På de lugna sluttande gatorna mot Karlbergskanalen på Kungsholmen ligger Inedalsgatan 15 och Kronobergsgatan 20. 15/20 byggdes med små smarta lägenheter redan 1911. Vi har nu gjort huset ännu smartare och lagt till det du behöver för ett perfekt modernt storstadsliv, där du kan vara med vänner och grannar eller för dig själv. Du bestämmer hur du vill ha det. 15/20 ligger lugnt och fint nära vattnet som sagt men nära Fleminggatan och St:Eriksgatan ändå, så om du ska gå ner till city kan du promenera eller ta någon av bussarna och tunnelbanan som går alldeles runt hörnet.
Vi är helt säkra på att du och alla andra härliga människor som flyttar in här kommer att älska 15/20.

Området

15/20 ligger minst sagt bra till, med allt du behöver utanför dörren. En helgmorgon kan du snöra på dig joggingskorna före frukost och springa längs Karlbergskanalens fina strand, för att på vägen hem hämta upp frukost i något av områdets många caféer. Till jobbet tar du dig snabbt med cykel, buss eller tunnelbana – allt ligger nära porten. Det är helt enkelt perfekta förutsättningar som ger dig tid över till de roliga sakerna – som att hänga med vänner, grannar eller din familj. Kanske möts ni på någon av Kungsholmens restauranger och barer, i de här kvarteren hittar du lätt favoriter. AG för köttälskaren, Phil’s Burger för dig som gillar en grym hamburgare eller varför inte testa Sixten & Frans med sin stilrena och moderna miljö. Och när allt finns nära kan även vardagssysslor som att handla mat plötsligt kännas enklare. Utbudet är stort med alltifrån små unika delis till stora mataffärer med generösa öppettider. I 15/20 finns helt enkelt alla möjligheter att forma din vardag precis så som du vill ha den.

Access

Tänk att kunna träna, fika, hänga o grilla utan att behöva lämna huset!
I 15/20 får du tillgång till:

Ett superfunktionellt gym, ett Second living room att hänga i, en fantastisk gård med grill/utekök och utelounge att njuta under både varma sommardagar och kalla höstkvällar (det finns såklart infravärme, öppen spis och tak).

SUPER FUNKTIONELLT GYM
I husets gårdsplan ligger ett ljust och tillgängligt souperfunktionellt gym med fräscha maskiner av senaste modell och sort utbud av träningsutrustning för ett komplett träningspass. Gymet är tillgängligt för dig som är medlem i huset.

SECOND LIVING ROOM
När din lägenhet inte riktigt räcker till finns ett Second Living Room på gatuplanet med kök, större middagsbord, sköna soffor och fåtöljer samt en lyxig bioanläggning där du och dina vänner kan umgås, äta middag, spela, se på bio och kanske träffa någon trevlig granne.

RESTAURANG BAR ABROVINSCH
Vid Restaurangen i huset är en avslappnad kvartersbistro som drivs av två unga killar från Göteborg med restaurangerfarenhet från Skåne, västkusten och Alperna. Välkomnande atmosfär, välsmakande mat med inspiration från det franska och asiatiska köket samt väl utvalda viner från små producenter.

 THE LAUNDRY
På gården bredvid gymmet tvättar du i en toppmodern tvättstuga som dessutom är väldigt trevlig! Välj mellan att boka en tid som passar dig eller använd en av de många drop in-maskinerna.

Lägenheterna

Lägenheterna i 15/20 är mycket yteffektiva och byggs för ett smart storstadsliv.  Med platsbyggda kök, stilrena helkaklade badrum och smart förvaring får du plats med allt du behöver. I en över hundra år gammal fastighet har vi valt att omsorgsfullt bevara så mycket av sekelskifteskänslan som möjligt kombinerat med moderna och specialanpassade kök- och badrumslösningar. 15/20 erbjuder fem lägenhetstyper för att du ska kunna välja den som passar just dig bäst.

Typ A Balkong
Inte så stor, men med balkong! Tysta lägenheter mot gården

Typ B Regular
Den “vanligaste” sortens lägenhet i 15/20 har allting på rätt plats.  Vid fönstret finns plats för säng och andra möbler.

Typ C Den största typen
De största lägenheterna i 15/20 har ett burspråk och lite extra utrymme för ditt nya storstadsliv. Här får du plats att hänga med kompisar om ni inte är nere i vardagsrummet eller i uteloungen.

Typ D Burspråk och sovalkov
De här lägenheterna har fina burspråk och smarta sovalkover, så att du verkligen utnyttjar ytan.

Typ E Köket i en nisch och balkong
Det platsbyggda och kompletta köket är placerat i en nisch så att du inte behöver tänka på det när du möblerar.

Arkitektens ord

Konceptet för boendet i 15/20 är en förstärkning av husets ursprungsform. 1911 uppfördes här små lägenheter som hem för självförsörjande kvinnor med bland annat gemensam matsal. Detta känns återigen aktuellt för ett modernt storstadsliv för aktiva människor. Livskvaliteten kan höjas genom att kunna addera funktioner till det egna lilla boendet när man ska bjuda på middag, träna eller bara hänga med familj, vänner och grannar. Valet blev naturlig att behålla de små lägenhetsenheterna och istället utveckla ytterligare ett flertal gemensamma ytor i husen som ger möjlighet till en mer flexibel livsstil. Boendekonceptet är ett alternativ till ensamhushållet för en modern målgrupp med större krav på valmöjligheter. Man har sitt eget, men kan när vill ta del av mycket mer utanför dörren. Ett mellanting mellan hotell och kollektiv utan krav! Stilmässigt lyftes husets karaktärsfulla jugendstil fram och tillfördes ett modernare anslag i tillägg och detaljer. Material har valts med fokus på hög kvalitet och perspektiv på vackert åldrande. Stilen blir uppdaterad och genuin.

/ Maria Axelsson, AXELOTH arkitekter

Intresseanmälan

Sekelskifteslägenheter och studiolägenheter är slutsålda.

Snart kommer 1520:s vindsetagelägenheter ut till försäljning. Anmäl intresse nedan för att hålla er uppdaterade.